WARGA PENDIDIK SKKL

Friday, July 15, 2011

Larian 1 Murid,1 Sukan, 1Malaysia 2011

KOTA BHARU, 2Julai 2011 - larian 1 Murid, 1 Sukan, 1 Malaysia turut disertai oleh warga SKKl. seawal 7.30 pagi semua murid tahap dua dan guru-guru berkumpul di padang SKKL untuk memulakan larian dengan mengadakan sesi regangan. Tepat pukul 7.45 pagi murid dilepaskan dengan dimulai murid tahun 6, 5 dan 4. Beberapa orang guru juga turut menjayakan larian ini.
Acara penyampaian hadiah diadakan sejurus selepas acara larian itu tamat. seramai 15 orang murid bagi setiap tahun telah diberikan hadiah berupa medal. Tahniah diucapkan kepada semua pemenang larian.
selepas acara larian murid dikumpulkan untuk perlawanan bola jaring dan bola sepak antara rumah sukan. Perlawanan tersebut telah menunjukkan komitmen yang begitu baik oleh murid-murid. Ramai murid telah menunjukkan bakat dan kebolehan mereka dalam permainan tersebut. Pemenang bagi setiap rumah sukan dalam setiap permainan mendapat hadiah dalam bentuk hamper. Semoga penglibatan yang baik seperti ini akan dapat ditunjukkan dalam aktiviti sukan yang lain pada masa akan datang.

No comments: